Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ PICASSA

Επειδή μου είναι αδιανόητο να γίνεται αυτό στο picassa τη στιγμή που βήμα βήμα κάναμε αυτές τις κινήσεις ,σκέφτηκα ότι ίσως αυτό που εμποδίζει τις φωτογραφίες που επιλέγεις να εμφανιστούν , ή τις εμφανίζει με Χ να είναι η μορφοποίησή τους .

Το picassa δέχεται εικόνες jpg και αρκετές φορές επηρεάζει και το μέγεθος της εικόνας .

Βήμα 1ο

Επιλέγεις εικόνες

Start - Documents - My pictures

Εμφανίζονται οι εικόνες

Πατάς Ctrl και το κρατάς πατημένο .Με αριστερό κλικ στο ποντίκι επιλέγεις όσες φωτογραφίες θέλεις συνεχίζοντας να έχεις πατημένο το ctrl .

Οι εικόνες που επέλεξες έγιναν μπλέ .

Δεξί κλικ στο ποντίκι χωρίς να έχεις πατημένο το ctrl - send to - my desktop .

Σ αυτό το στάδιο ή και αργότερα μπορείς να κάνεις έλεγχο στη μορφοποίηση των εικόνων .

Γι αυτό μπορείς να κατεβάσεις ένα προγραμματάκι που λέγεται Free Photo Converter. Aν οι εικόνες δεν είναι jpg δεν τις βλέπει

το picassa.

Πως ελέγχουμε την εικόνα .Δεξί κλικ πάνω στην κάθε εικόνα ανοίγει ένα παράθυρο πηγαίνεις στο properties θα πρέπει να είναι στο τέλος κλικάρεις και βλέπεις ιδιότητες εικόνας .

Αν δεν είναι η μορφή της jpg την εισάγεις στο Free photo converter και τη μετατρέπεις σ΄αυτή τη μορφή .

Εχοντας τελειώσει αυτή τη διαδικασία εφ΄όσον είναι απαραίτητη ,

βήμα 2ο

Κλικάρεις με δεξί πλήκτρο σε οποιοδήποτε κενό σημείο στο desktop .

Eμφανίζεται ένα παράθυρο create new folder .

Kάνεις rename .

Αριστερό κλικ σε κάθε εικόνα παρατεταμένο και θα σύρεις την εικόνα στο φάκελο που δημιούργησες .Κάνε το όχι συνολικά αλλά μία μια εικόνα για να μην μπερδευτείς .

Διπλό αριστερό κλικ πάνω στο φάκελο και ελέγχεις τις φωτογραφίες .

Τέλειωσες με αυτή τη διαδικασία .Ανοίγεις picassa πηγαίνεις εισαγωγή - επιλογή συσκευής κάνεις αριστερό κλικ και επιλέγεις φάκελο .

Σου ανοίγει παράθυρο

Εισαγωγή αρχείου-φακέλων .Επιλέγεις κάνοντας διπλό αριστερό κλικ το φάκελο που δημιούργησες με τις εικόνες που θέλεις .Πατάς εισαγωγή όλων .

Με πατημένο το ctrl παρατεταμένα και αριστερό κλικ επιλέγεις μια μια τις εικόνες που θέλεις και έπειτα πατάς εισαγωγή επιλεγμένων .

Ανοίγει το παράθυρο που σου ζητά όνομα και θέση φακέλου .Ονοματίζεις το φάκελο μόνο και τέλος .

Εμφανίζεται ο φάκελος με τις επιλεγμένες εικόνες κάτω αριστερά .Δίπλα από εκεί υπάρχει κάτι σαν πινέζα πράσινη κλίκ αριστερό και στο κέντρο εμφανίζεται ο φάκελος με τις επιλεγμένες εικόνες .

Πατάς δημιουργία παρουσίασης ταινίας .Στην αριστερή πλευρά γράφει ΤΑΙΝΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ κάτω από αυτό κομμάτι ήχου Φόρτωση πατάς φόρτωση (σ΄εμένα ανοίγει το realplayer που έχω φορτώσει τραγούδια )και επιλέγεις .Υποθέτω πως και το ίδιο θα γίνεται και με Windows Media Player .Eπιλογές και στυλ μετάβασης τα βλέπεις αργότερα όταν θα έχεις εξοικειωθεί .

Στο κέντρο της οθόνης σου και στην κάτω δεξιά πλευρά εμφανίζονται οι εικόνες που κλικάροντας μια φορά αριστερά εμφανίζονται και στο κέντρο .

Αν κάποιες απ΄αυτές θέλεις να τις αφαιρέσεις κάνεις μια κλικ αριστερό και πατάς το Χ που είναι αριστερά .Με παρατεταμένο αριστερό κλίκ πάνω σε εικόνα μπορείς να της αλλάξεις τη σειρά .

Επειτα πηγαίνεις στην αριστερή πλευρά και πατάς διαφάνεια .Κάνεις αριστερό κλικ στη φωτογραφία που σ΄ενδιαφέρει επιλέγεις γραμματοσειρά μέγεθος, χρώμα κειμένου, πρότυπο και στο λευκό παράθυρο γράφεις το κείμενό σου .

Τέλος κάτω από αυτό το παράθυρο που έχεις γράψει το κείμενο πατάς δημιουργία ταινίας και περιμένεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία .

Αφού τελειώσει πηγαίνεις αρχείο αποθήκευση ως και δίνεις μόνο όνομα .

Τελείωσες με τη διαδικασία φεύγεις από το picassa .

Πηγαίνεις START - search -video και θα σου την εμφανίσει ως film .

Αν έχεις εκτυπωτή εκτύπωσέ το και πήγαινε βήμα βήμα .